XARXES LOCALS





DEFINICIONS:

   TARGETES DE XARXA És un element que s'afig als ordinadors per a aconseguir connectar aparells entre si, permetent així compartir recursos o accedir a una xarxa.

   ROUTER Un dispositiu dedicat a la tasca d'administrar el tràfic d'informació que circula per una xarxa de computadores.

   HUB És un dispositiu que canalitza el cablejat d'una xarxa per a ampliar-la i repetir el mateix senyal a través de diferents ports.

   SWITCH Dispositivo de características digitales que se necesita para interconectar redes de ordenadores.

   WAP És una norma internacional per a aplicacions que utilitzen comunicació sense fil.

   FIBRA ÒPTICA Filament flexible de secció circular fet d'algun tipus de vidre o plàstic capaç de transportar feixos de llum en el seu interior.

   CABLE DE PARELL TRENAT Forma de connexió en què dos aïlladors són entrellaçats per a tindre menors interferències i augmentar la potència i disminuir la diafonía dels cables adjacents.

TIPUS DE XARXES:

   XARXA CABLEJADA La infraestructura del cablejat de comunicacions proporciona als usuaris el medi físic on poder connectar els ordinadors i telèfons de treball.

   XARXA SENSE FIL Aquesta implica una xarxa completament lliure de cablejat. En la majoria dels casos, açò no és cert. Realment la majoria de les xarxes sense cables consten de components sense fils que es comuniquen amb una xarxa que utilitza cablejat, és una xarxa de components mesclats anomenada xarxa híbrida.

   XARXA PLC Aparells que et permeten ampliar el teu senyal domèstic de Wi-Fi a qualsevol lloc de ta casa per mitjà de la connexió elèctrica.

   XARXA HÍBRIDA Les xarxes híbrides usen una combinació de dos o més topologies diferents de tal manera que la xarxa resultant no té forma estàndard.

Comentarios

Entradas populares de este blog

TIPUS DE XARXES INFORMÀTIQUES

CONCEPTES BÀSICS SOBRE XARXES

DISPOSITIUS MÒBILS INTERCONNECTATS