XARXES VIRTUALS

XARXA VLAN

Resultat d'imatges de RED VLANQUÈ ÉS?

Gràcies a les xarxes virtuals (VLAN) , és possible alliberar-se de les limitacions de l'arquitectura física (limitacions geogràfiques, limitacions de direcció, etc.)

La xarxa VLAN és un mètode que permet crear xarxes que lògicament són independents, encara que estes es troben dins d'una mateixa xarxa física. D'esta manera, un usuari podria disposar de diverses VLANs dins d'un mateix router o switch.

És molt habitual que dins d'una mateixa LAN (domini de difusió) hi haja usuaris pertanyents a distints grups de treball.

COM ESTÀ FORMADA?

Una VLAN està formada per un grup lògic d'estacions, físicament unides a un o més switches, i que es gestionen com una subxarxa.
Cada estació només pot comunicar-se amb altres estacions del seu grup. Encara que una estació pot pertànyer a més d'un grup.



AVANTATGES
Una major flexibilitat en l'administració i en els canvis de la xarxa, ja que l'arquitectura pot canviar-se usant els paràmetres dels commutadors.

Un augment de la seguretat, ja que la informació s'encapsula en un nivell addicional i pot ser analitzada.

Una disminució en la transmissió de tràfic en la xarxa.

XARXA VPN

QUÈ ÉS?

Diagrama red VPNUna red privada i virtual capaç de connectar diversos dispositius com si es trobaren físicament en el mateix lloc, emulant les connexions de xarxes locals. 

Virtual, perquè connecta dos xarxes físiques.

Privada, perquè només els equips que formen part d'una xarxa local d'un dels costats de la VPN poden accedir.

QUÈ PERMET?

El que ens permet és crear una xarxa local sense necessitat que els seus integrants estiguen físicament connectats entre si, sinó a través d'Internet.

AVANTATGES

Podem accedir a la red sense cap tipus de restricció geogràfica.

La seguretat i privacitat són altres punts a favor seu, en especial si necessitem enviar o rebre informació de caràcter sensible a través de la xarxa.

Per acabar, és fàcil d'utilitzar, ens deixa connectar-nos i desconnectar-nos fàcilment al nostre capritx.

Ací teniu un video per poder entendre-ho millor:


Comentarios

Entradas populares de este blog

TIPUS DE XARXES INFORMÀTIQUES

CONCEPTES BÀSICS SOBRE XARXES

DISPOSITIUS MÒBILS INTERCONNECTATS