CONCEPTES BÀSICS SOBRE XARXES

ADREÇA IP:
Les direccions IP fan referència a l'equip d'origen i arribada en una comunicació a través del protocol d'Internet. 

Els commutadors de paquets (coneguts com switches) i els encaminadors (routers) utilitzen les direccions IP per a determinar quin tram de xarxa usaran per a reenviar les dades.

  • Adreça IP pública: Una direcció IP pública es denomina de tal manera quan és visible en tot Internet. Quan accedim a Internet des del nostre ordinador obtenim una direcció IP públic subministrada pel nostre proveïdor de connexió a Internet.
  • Adreça IP privada: Servixen per a proveir connectivitat entre equips interns sense que es puga accedir directament a Internet
MÀSCARA DE XARXA:
Combinació de bits que servix per a delimitar l'àmbit d'una xarxa de computadores. La seua funció és indicar als dispositius quina part de la direcció IP és el número de la xarxa, incloent la subxarxa, i quina part és la corresponent al host.

GRUP DE TREBALL:
Un grup de treball és un conjunt de computadores que compartixen recursos. En el model de grup de treball no hi ha un servidor central i computadores clients, sinó que són xarxes d'igual a igual on qualsevol computadora pot complir ambdós rols.

GATEWAY:
Gateway és una porta d'enllaç, accés, passarel·la. És un node en una xarxa informàtica que servix de punt d'accés a una altra xarxa.

SISTEMA DE NOMS DE DOMINI:
Serveix per a interpretar i reconéixer la direcció IP del servidor on està allotjat el domini a què volem accedir. 

Quan registres un nom de domini hauràs de donar-li al teu proveïdor les DNS que vols que li assignen, és a dir, li donarem les DNS del servidor on volem allotjar la nostra web.

ADREÇA MAC:
Una direcció MAC és l'identificador únic assignat pel fabricant a una peça de maquinari de xarxa (com una targeta sense fil o una targeta Ethernet) . «MAC» significa Mitja Access Control, i cada codi té la intenció de ser únic per a un dispositiu en particular.

PORT:
un port és una forma genèrica de denominar a una interfície a través de la qual els diferents tipus de dades es poden enviar i rebre.

DHCP:
DHCP és un protocol que permet que un equip connectat a una xarxa puga obtindre la seua configuració (principalment, la seua configuració de xarxa) en forma dinàmica (és a dir, sense una intervenció especial).


Comentarios

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

TIPUS DE XARXES INFORMÀTIQUES

DISPOSITIUS MÒBILS INTERCONNECTATS