ARQUITECTURA D'UN ORDINADOR

QUINS SÓN ELS COMPONENTS MÉS IMPORTANTS?

Els components més importants que formen part d'un ordinador són la placa base amb els ports de comunicació incorporats, el microprocessador o CPU (Unitat Central de Processament), la memòria principal o RAM, la memòria secundària i la tarjeta gràfica

A continuació disposareu d'una descripció de cadascú a més d'una imatge on els podràs localitzar.


PLACA BASE

La placa base és l'encarregada de donar suport i interconnectar tots els dispositius interns del teu ordinador, és a dir, d'aquesta depenen totes les demés.

PORTS DE COMUNICACIÓ

Els ports de comunicació són aquells on es pot connectar dispositius externs a l'ordinador (perifèrics) i per on es pot enviar i rebre informació.

MICROPROCESSADOR O CPU

El CPU és el cervell de tot l'ordinador, ací es controlen i es fan tots els càlculs del codi binàri de l'ordinador.

MEMÒRIA PRINCIPAL O RAM

La memòria principal és la principal memòria d'un dispositiu on s'almatzenen programes i dades informatives. El que es guarda ací no ho fa permanentment.

MEMÒRIA SECUNDÀRIA

La memòria secundària permeteix almatzenar dades amb un termini més llarg, és a dir, aquestos estaran a l'ordinador més temps que els que es troben a la memòria principal.

TARJETA GRÀFICA

La tarjeta gràfica té al seu càrrec el processament de les dades que provenen de el CPU i convertir-les en informació que es puga represntar en monitors i televisions.

Comentarios

Entradas populares de este blog

TIPUS DE XARXES INFORMÀTIQUES

CONCEPTES BÀSICS SOBRE XARXES

DISPOSITIUS MÒBILS INTERCONNECTATS