LI-FI, NOVA TECNOLOGIA, CONNEXIÓ INTERNET

QUÈ ÉS LA LI-FI REALMENT?

És un sistema de comunicació amb llum visible 5G que utilitza llum LED per transferir informació a alta velocitat.  El Li-Fi permet, per exemple, d'encendre simplement el llum per connectar-se a Internet. Aquest sistema permet transmetre informació de manera més ràpida en comparació al Wi-Fi, a més de no saturar la connexió per la presència d'un nombre d'aparells Wi-Fi nombrós.



QUIN ÉS EL SEU ORIGEN?

ja hi ha prop d'una dècada de treball a les seues esquenes és un senyal clar de l'aposta d'investigadors i indústria, encara que per al món sencer LiFi va veure la llum a l'agost de 2011, en una xarrada TED d'Harald Haas, professor de la Universitat d'Edimburg.

EN QUÈ ES BASA?

Es basa d'un nou sistema de transmissió de dades a través de la llum que, per a determinats usos, oferix una velocitats molt superiors a les de les xarxes locals que emprem actualment.

COM FUNCIONA EXACTAMENT?

Concretament, per fer funcionar el Li-Fi, només cal incorporar un modulador en la part transmissora, que apagarà i encendrà la llum ràpidament, i un fotodíode en la recepció, que arreplegarà els canvis de llum i els enviarà novament al domini elèctric. 

LiFi usa la llum de LED per a transmetre senyals sense fil portadores de dades. Ho fa codificant informació, basat en la freqüència de la llum LED, de tal manera que no és perceptible a l'ull humà.


QUINS AVANTATGES OFEREIX RESPECTE AL WIFI?

- Pot oferir velocitats de 500 mbps (megabits per segon) , és a dir, quasi 10 vegades més ràpid que el Wi-Fi. 
- És més 10 vegades més barat que el Wi-Fi.
- Qualsevol pereta pot convertir-se en un router lluminós de forma barata i senzilla, posant-li un simple emissor Li-Fi. 
- La llum, al no travessar parets, és molt més segura que el Wi-Fi. Es pot utilitzar en llocs molt preocupats per la seguretat com en els bancs.

QUINS INCONVENIENTS TÉ? PER QUÈ NO EL TENIM JA A CASA?

- No funciona davall la llum solar directa. 
- No travessa barandats o parets. 
- No funciona amb la llum apagada el que pot donar a un augment en la teua tarifa de llum. 
- Només funciona amb aquells dispositius (tablets, mòbils, etc.) que tinguen un receptor per a tal tecnologia, és a dir, que compten amb un receptor capaç de descodificar el senyal lluminós.

QUAN ESTARÀ DISPONIBLE I QUIN PREU TINDRÀ?

En un principi el Li-Fi sols tindrà el cost de la pereta, és a dir, 3$. De moment el Li-Fi està disponible en Mèxic.

Comentarios

Entradas populares de este blog

TIPUS DE XARXES INFORMÀTIQUES

CONCEPTES BÀSICS SOBRE XARXES

DISPOSITIUS MÒBILS INTERCONNECTATS