EQUIPS INFORMÀTICS I SISTEMES OPERATIUS I

La informàtica és la tècnica vinculada al desenrotllament de la computadora; és un conjunt de coneixements, tants teòrics com a pràctics, sobre com es construïx, com funciona i com s'empra esta. 

De manera més senzilla es pot definir com la ciència que estudia la informació, i els mitjans d'automatització i transmissió per a poder tractar-la i processar-la.













QUÈ ÉS UN ORDINADOR?

Un ordinador és una màquina programable. Les dues característiques principals d'un ordinador són:


     · Respon a un sistema específic d'instruccions d'una manera ben definida.

     · Podeu executar una llista d'instruccions pregravades (un programa).

Els ordinadors moderns són electrònics i digitals. La maquinària real, cables, transistors, i circuits, es diu maquinari ; les instruccions i les dades es diuen programari .

TIPUS D'ORDINADORS


ORDINADOR DE SOBRETAULA
Un ordinador de sobretaula és un ordinador personal dissenyat per a estar col·locat de forma permanent sobre un escriptori o taula de treball en les nostres llars, encara que puga ser traslladat.






ORDINADOR PORTÀTIL
Un ordinador portàtil és un ordinador personal de pes i grandària tan reduïts que es pot portar còmodament d'un costat a un altre, com si fóra un maletí; una bateria incorporada li permet una certa autonomia de funcionament.




DISPOSITIU MÒBIL
Un dispositiu mòbil és un telèfon de dimensions petites que funciona, independent de qualsevol suport, per mitjà d'ones de ràdio d'alta freqüència.


SUPERORDINADORS
Aquestos són ordinadors amb una capacitat de càlcul i processament molt més elevada que una computadora d'ús comú.




SISTEMES ENCASTATS
Un sistema encastat és un sistema dissenyat específicament per a una aplicació de control determinada, complint uns requeriments de cost, mides, consums, prestacions i validacions que el fan apte per a ser immers dins d'un entorn requerit. 



VON NEUMANN


QUÈ ÉS L'ARQUITECTURA VON NEUMANN?

L'arquitectura Von Neumann és també coneguda com a model de Von Neumann. Dins de la unitat aritmética/lógica, hi havia un registre intern especial de 40 bits conegut com acumulador.

Una instrucció típica era sumar una paraula de la memòria a l'acumulador o emmagatzemar aquest en la memòria.







QUINS SÓN ELS SEUS COMPONENTS?

Una màquina de Von Neumann tènia 5 parts bàsiques: La memòria, la unitat Aritmètica lògica, la unitat de control del programa i els equips d'entrada i eixida.









Comentarios

Entradas populares de este blog

TIPUS DE XARXES INFORMÀTIQUES

CONCEPTES BÀSICS SOBRE XARXES

DISPOSITIUS MÒBILS INTERCONNECTATS